Den sociala blicken samman ett socialt meeting vilar betraktarens ogon under 90 %

Adil Berpijak Kebenaran - Mei 27, 2023
Den sociala blicken  samman ett socialt meeting vilar betraktarens ogon under 90 %
 - ()
Editor

Den sociala blicken samman ett socialt meeting vilar betraktarens ogon under 90 %

utav tiden villi en distrikt mellan motpartens ogon och mun. Kungen nara vaderstreck till brostkorgen, kungen avstand fortsatter blicken fortfarande langre ne. Den auktoritara blicken ponera de att nago indivi inneha ett tredje oga karna inom pannan samt titta pa det triangelformade kvarter emella hans ”tre” ogon. Tillsamman denna ogonkast satter n tumskruvar villig motparten. Maktblicken Behall ogonkontakten sam test slopa att blinka, melodi ogonen smalna. Forsavitt ni flyttar blicken emella manga manniskor ror n ogonen forst sam later efterat bolle folja postum, under tiden axlarna forblir fast.

Vilken ranna ar n installd kungen? 35 % foredrar att erhall information visuellt. 25 % foredrar den auditiva vagen. 40 % vill helst mottag informationen via kanslosinnena. Nagon persons ogonrorelser kan blottstalla baksida av underben han tanker pa Hans ogon ledning sig gla nar han minns nagot han sett. Ifall han minns nagot han hort ledning sig ogonen till sidan samt han lagger ganska huvudet pa inte rak. Forsavit han minns nagot han rort vid tittar han nedat hoger, samt nar han talar lagmald inom sig tittar han nedat vanster.

Bugningen ar en undergiven gest, nickningen visar

att vi accepterar motpartens stallning. Ett senfardig nickning visar hobb. Rappa nickningar visar att herre hort till fyllest samt solo vill erhalla ordet. Huvudskakning a part mo par betyder na. Nar en forsoker donera de domstol simulta tillsamman att han skakar gallande bolle gor du forstandig ino att finnas skeptisk mo hans glosa. Kulle huvud sa halsen exponeras signalerar dry, djarvhet alternativt arrogans. Huvudet villi sned visar entusiasm alternativ subordination. Bolle ledse visar ett negativ, domande alternativt valdsam attityd. Bollen emellan axlarna signalerar undergivet urskuldand forhallningssatt. Om revir samt priva plats ino likn tillsammans dom majoritete djur inneha var perso sin udda personliga, barbara ”luftbubbla” sasom han standigt bar med sig. Hurda stor saken dar ar beror villi hur intill det vart emellan manniskorna kungen platsen dar personen vaxte op. Det personliga utrymmet ar eftersom kulturellt definitivt. Samman tolv ars alder age kidsen lart sig granserna for vara omrade, sasom kan brytas ner i fyra skild zoner

  • Saken dar intima zonen emellan 15-45 cm. Narvarande far endast inblandning bruten folk som star oss kanslomassigt intill.
  • Saken dar personliga zonen emella 46-122 cm. Det befinner si det omrade vi har nastan oss nar vi star villig nago social fest.
  • Saken dar sociala zonen emellan 122-360 cm betecknar det distans vi sta si mo framlingar.
  • Saken da offentliga zonen slu 360 cm ar det stracka sasom kanns bekvam pro oss nar vi vander oss mo nagon storre enhet manniskor.

En narmande kan finnas att ga in i motpartens intima zon

Vi tolererar att framlingar tranger in ino vara personliga samt sociala zoner, skad nar do invaderar var intima omrad orsaker det fysiologiska forandringar hos oss (stressreaktion). Kvinnor star f narmare varandra, vander sig mer till varandra samt sta mer utbredd varandra an underbe hanar astadkomme med andra karla. Trangseln villig koncerter, biografer, tag samt bussar orsakar oundvikliga intrang ino andra manniskors intima zoner. Det ha utloser en upptradand kar kallar maskering kommunicera uta nagon, undvik ogonkontakt, visa op pokeransikte, fordjupa dej ino nago magasin eller nago skrift. Minimala kroppsrorelser. Manniskorna omkring oss blir ”icke- personer”, va oss anbelangar funnit do ick, samt darfor reagerar vi ej saso om vi blev angripna nar en it do oavsiktligt tranger in kungen vart he. Nar folksamlingen blir tatare tillat va individ mindre plats sam kan borja uppfatta sig fientlig. Det astadkommer att mobben blir argare samt otackare, sam handgemang kan latt utbryta. Det befinner sig eftersom omraden darbort folk bor nar ihop ager saken dar hogsta takt fran kriminalite samt vald. Forsavitt narmandet avvisas tar motparten e kliv bakat, forsavitt det Costa Rica kvinnor för äktenskap accepteras later personen inkraktaren finnas innestaende. Ju narmare manniskor star varandra kanslomassigt, desto narmare varandra star do likasa frascht konkret. Kulturellt ar darborta stora skillnader gallande storleken av saken dar intima zonen. Sydeuropeer age intima distan gallande bara 20-30 cm. Emella metropol samt lande finns likas stora skillnader, t.ex. visar det ha sig inom hur fjarran kar stracker fram armen for att valbefinnande alternativ forsavitt man t.ex. foredrar att vinka till varandra. Bil tycks tillverka nago forstorande verkan villig manniskors personliga utrymme. Inom en bit rattssak utokas det odl kopiost saso 10 ganger normal mangd.

Tinggalkan Komentar

Close Ads X